Πιτάκια με φύλλο κρούστας και σοκολάτα

Ένα νόστιμο σπιτικό κέρασμα για να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας σε κάθε γιορτή και επίσημη περίσταση.

Κομμάτιαπερίπου 54
Προετοιμασία20΄
Τηγάνισμα30΄

Χτυπάμε τα 50 γρ. βούτυρο μαζί με την αμυγδαλόσκονη και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό για αρκετή ώρα έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Στα μισά της διαδικασίας προσθέτουμε και το αυγό. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα και ρίχνουμε και το ρούμι. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Κόβουμε το φύλλο κρούστας κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 5-6 εκ. Αλείφουμε την κάθε λωρίδα με βούτυρο και στη μία άκρη τοποθετούμε ένα κουταλάκι από το μείγμα σοκολάτας μαζί με λίγα καρύδια. Τα διπλώνουμε τριγωνικά, όπως διπλώνουμε τα τυροπιτάκια.

Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τα πιτάκια λίγα-λίγα σε χαμηλή φωτιά. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef