Πιτάκια με φύλλο κρούστας και σοκολάτα

Ένα νόστιμο σπιτικό κέρασμα για να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας σε κάθε γιορτή και επίσημη περίσταση.

Κομμάτιαπερίπου 54
Προετοιμασία20΄
Τηγάνισμα30΄

Χτυπάμε τα 50 γρ. βούτυρο μαζί με την αμυγδαλόσκονη και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό για αρκετή ώρα έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Στα μισά της διαδικασίας προσθέτουμε και το αυγό. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα και ρίχνουμε και το ρούμι. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Κόβουμε το φύλλο κρούστας κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 5-6 εκ. Αλείφουμε την κάθε λωρίδα με βούτυρο και στη μία άκρη τοποθετούμε ένα κουταλάκι από το μείγμα σοκολάτας μαζί με λίγα καρύδια. Τα διπλώνουμε τριγωνικά, όπως διπλώνουμε τα τυροπιτάκια.

Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τα πιτάκια λίγα-λίγα σε χαμηλή φωτιά. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits