Σοκολατένια σαμπλέ

Τα μπισκότα αυτά είναι μαλακά στο εσωτερικό τους και τραγανά απ’ έξω. Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ μας!

Βάροςπερίπου 1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2 ώρες

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός της κρυσταλλικής ζάχαρης), έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα λείο ζυμάρι. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάζουμε από το ψυγείο, ζυμώνουμε ελαφρώς τη ζύμη για να μαλακώσει και πλάθουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκ. έκαστο. Τα ρολάρουμε πάνω στην κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν περιμετρικά, και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. Τοποθετούμε τις φέτες ξαπλωτά πάνω σε μία λαμαρίνα, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial