Τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι

Κλασικά τρουφάκια με γέμιση από κρέμα γκανάς, επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας και στο τέλος κακάο. Τριπλή απόλαυση δηλαδή.

Βάροςπερίπου 1.400 γρ.
Προετοιμασία-Αναμονή1½ ώρα

Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τα 500 γρ. κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία πλαστική κουτάλα έως ότου η κουβερτούρα λιώσει. Αν δεν λιώσει όλη, βάζουμε το μείγμα πάνω σε μπεν μαρί. Τέλος, προσθέτουμε το Cointreau.

Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί τόσο που να πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια. και τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά, εκτός ψυγείου, αλλά σε δροσερό δωμάτιο. Έπειτα λιώνουμε τα 300 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα, την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε συνεχώς για πολύ ώρα, μέχρι να χλιαρύνει και να φαίνεται πιο γυαλιστερή.
Βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια στη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθούν καλά και μετά τα ρίχνουμε μέσα στο κακάο που έχουμε βάλει σε ένα ταψάκι. Μόλις αρχίσει να παγώνει η σοκολάτα της επικάλυψης, κουνάμε δεξιά-αριστερά το ταψάκι ώστε το κακάο να καλύψει τα τρουφάκια. Μαζεύουμε τα τρουφάκια, τινάζοντάς τα από το κακάο. Τα διατηρούμε για 15 ημέρες σε κλειστό δοχείο και σε δροσερό μέρος.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial baklava traditionalart mitilini island greece
  •    To
  • 11
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cake birthdaycake
  •         !
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats