Τρούφες

Οι τρούφες είναι από τα πιο κλασικά κεράσματα. Βάλτε τις στη φοντανιέρα και καλωσορίστε τους καλεσμένους σας!

ΒΑΡΟΣ1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ35΄-40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ4-5 ώρες

Παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170οC για 30-40 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι (στη μέση) αν έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Γκανάς
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, ώστε να λιώσει.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το ρούμι, την γκανάς και το κακάο. Ζυμώνουμε το μείγμα με το φτερό, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το ξαναζυμώνουμε για λίγο και το πλάθουμε σε μπάλες.

Ρολάρουμε τις μπάλες μέσα στην τρούφα, έτσι ώστε να καλύφθούν καλά.

TIPΜπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και περισσεύματα από ένα απλό κέικ ή έτοιμο κέικ, αντί να φτιάξουμε παντεσπάνι. Θα χρειαστούμε 500-600 γρ.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake chocolate fruits lemon biscuits
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatelover chocoholic gianduja hezelnut gold
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop pastrylife nugat almond nuts white
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop birthdaycake cakes vanilla cream chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  • HIGHteaTIME w muschel  dimknees  major pistachio tart by
  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by