Κλασική σοκολατίνα

Αυτήν ονειρευόμαστε όταν θέλουμε να φάμε ένα σοκολατένιο γλυκό. Σαν ανάμνηση από τα παλιά, καλά ζαχαροπλαστεία...

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα & 4-5 ώρες

Παντεσπάνι
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά· μάλιστα, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσουν να κοχλάζουν). Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το ποτό.

Μους σοκολάτα
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί). Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.

Συναρμολόγηση
Με ένα πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ισόπαχους δίσκους. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα, τον βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Απλώνουμε  επάνω το 1/3 περίπου από τη μους και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη μους. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake crema ricotta biscuits lovpastry lemon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate flowers colors
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife pastryshop cacke chocolate almond pistachio
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe sweet walnutpie fetacheese honey greekhoney summerrecipes
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate happyday colors flowers
  •   glykiesalchimies steliosparliaros designsweets worthweverycalorie athens2018
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrychef pastryshop chocolate rich cherry liquid