Νέα σοκολατίνα

Ήρθε ο καιρός να ανανεώσουμε την πιο κλασική τούρτα όλων των εποχών.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα & 6 ώρες

Μπισκότο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την αμυγδαλόσκονη, την άχνη, τα ασπράδια, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και στο τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε λαδόκολλα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει πολύ καλά και με πολύ προσοχή για να μη σπάσει, το ξεφορμάρουμε από το τσέρκι και αφαιρούμε και τη λαδόκολλα. Αν δεν έχουμε πολύ χρόνο, το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να μπορέσουμε να το ξεφορμάρουμε.

Κρέμα σοκολάτας
Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει. Τέλος, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

Συναρμολόγηση
Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Βάζουμε στο εσωτερικό του το μπισκότο και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη για ένα βράδυ ώστε να παγώσει πολύ καλά και να μπορέσουμε να τη γλασάρουμε. Την επομένη ξεφορμάρουμε ζεσταίνοντας πρώτα το τσέρκι με φλόγιστρο ή πιστολάκι μαλλιών, ώστε να αφαιρεθεί εύκολα. Βάζουμε την τούρτα πάνω σε μια σήτα με ποδαράκια και ετοιμάζουμε το γλάσο.

Γλάσο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και με ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Γλασάρουμε την τούρτα αμέσως αδειάζοντας στο κέντρο της το γλάσο και κατευθύνοντάς το προς τα πλαϊνά με μια σπάτουλα. Καθώς η τούρτα είναι παγωμένη το γλάσο θα απλώνεται ομοιόμορφα.
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε την τούρτα να αποψυχθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake crema ricotta biscuits lovpastry lemon
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate happyday colors flowers
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate flowers colors
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife pastryshop cacke chocolate almond pistachio
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrychef pastryshop chocolate rich cherry liquid
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe sweet walnutpie fetacheese honey greekhoney summerrecipes
  •   glykiesalchimies steliosparliaros designsweets worthweverycalorie athens2018