Παρφέ σοκολάτας σε τούρτα

Η γεύση των παιδικών μας χρόνων γίνεται τούρτα και περιχύνεται με πλούσια σος σοκολάτας.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Βράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό. Παράλληλα, χτυπάμε τους κρόκους στην κουζινομηχανή. Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι (αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, να δείχνει 120ºC), αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι σιγά-σιγά στον κάδο της κουζινομηχανής, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο και υπόλευκο μείγμα και να κρυώσει ο κάδος (θα τον είχε ζεστάνει το σιρόπι).

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και στο τέλος ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεταλλική φόρμα της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά (περίπου 8 ώρες ή 1 νύχτα).

Σος
Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει το αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει μία λεία σος. Σερβίρουμε τη σος, κατά προτίμηση ζεστή, πάνω από το παρφέ.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • 11
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •    4
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    To
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cake birthdaycake