Πάβλοβα σοκολάτας

Η αέρινη μαρέγκα και η πάλλευκη σαντιγί ντύνονται στα χρώματα της σοκολάτας!

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΨΗΣΙΜΟ3 ώρες
ΑΝΑΜΟΝΗ5 ώρες

Σοκολατένια μαρέγκα
Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τα ασπράδια και τη ζάχαρη. Στερεώνουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε τα ασπράδια συνεχώς με έναν αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν και να ζεσταθούν καλά (αν έχουμε θερμόμετρο, πρέπει η ένδειξη να φτάσει στους 60°C). Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα και να κρυώσει. Τέλος, ρίχνουμε σιγά-σιγά το κακάο, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ώστε όλη η μαρέγκα να γίνει σοκολατί.

Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε μια λαδόκολλα και με μια σπάτουλα της δίνουμε σχήμα στρογγυλής βάσης διαμέτρου 20 εκ. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να την αδειάσουμε μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.

Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο της μαρέγκας για να γίνει σαν φωλιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η μαρέγκα να στεγνώσει, να γίνει τραγανή και να ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα. Την αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες.

Σαντιγί σοκολάτας
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν χλιαρύνει, την ανακατεύουμε πολύ απαλά με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.

Σος
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά κατά προτίμηση με μπλέντερ χειρός. Αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία της σος ανακατεύοντας.

Συναρμολόγηση
Μέσα στη μεγάλη φωλιά μαρέγκας βάζουμε ελάχιστη από τη σος σοκολάτας, πάνω από αυτή απλώνουμε τη σαντιγί σοκολάτας (με μια σπάτουλα ή με κορνέ), γαρνίρουμε με τα φρούτα και περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας.

TIPΤο γλυκό αυτό καταναλώνεται την ίδια ημέρα γιατί μαλακώνει η μαρέγκα.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasinspiration christmasiscoming christmascake cake white foodstyling
  •  !      20
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasspirit christmasrecipes newissue magazine christmascookies gingerbread
  •      cranberries   Tahiti
  • Shoeobsbroguesbrowncartoncrocsshoes shoeobsShoeobs1208 shoeobsshoes shoepinkshoepinkshoeShoeobs1208 shoes shoeobs shoeaddict shoeholic shoejungle shoelover
  • seminar with a greek pastryGod steliosparliaros 1 sweets selfie greece