Σαρλότ σοκολάτας με ρούμι

Μία εντυπωσιακή τούρτα με σπιτικά, σοκολατένια σαβουαγιάρ.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ5 ώρες

Σαβουαγιάρ
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για αρκετή ώρα, έως ότου δέσει η μαρέγκα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας στο τέλος και τους κρόκους. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο, στρογγυλό κορνέ και σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα μπαστουνάκια πάχους 1,5 εκ. και μήκους 15 εκ. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15 λεπτά.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το ρούμι.

Κρέμα σοκολάτα
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει, τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα.

Συναρμολόγηση
Ανάλογα με τη διάμετρο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε κόβουμε και τα σαβουαγιάρ, αλλά αφήνουμε κάποια ολόκληρα για να καλύψουμε την περιφέρεια του γλυκού. Βουτάμε ένα-ένα τα σαβουαγιάρ στο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να μην μουλιάσουν πολύ και διαλύονται. Τα στρώνουμε στον πάτο μιας ψηλής φόρμας διαμέτρου 13 εκ. και ύψους 15 εκ. και από πάνω αδειάζουμε ένα μέρος από την κρέμα σοκολάτας, τόσο που να φτάσει σε πάχος τα 2 εκ. Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ σαβουαγιάρ και κρέμα, έως ότου μας τελειώσει η κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες να κρυώσει.

Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντας σε μια πιατέλα. Ραντίζουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ με σιρόπι και τα κολλάμε γύρω από το γλυκό. Τελειώνουμε γαρνίροντας την κορυφή με τρίμμα ή φύλλα από σοκολάτα.

TIP

  • Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό με έτοιμα σαβουαγιάρ.
  • Αν δεν έχουμε φόρμα για σαρλότ αυτού του μεγέθους, χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι και κόβουμε τα σαβουαγιάρ που θα βάλουμε στην περιφέρεια στη μέση.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit