Τούρτα μπίτερ σοκολάτα με ρούμι

Για σκληροπυρηνικούς οπαδούς της σοκολάτας! Το ρούμι της ταιριάζει άψογα, όπως θα διαπιστώσετε...

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1½ ώρα
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα για τη βάση, 8 ώρες για την τούρτα

Βάση
Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει πολύ καλά (είναι προτιμότερο να τη φτιάξουμε μία ημέρα νωρίτερα ώστε να μπορούμε να την κόψουμε πιο εύκολα). Κόβουμε σε 3 οριζόντιες φέτες.

Γκανάς
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι αποσύροντάς τα λίγο πριν βράσουν. Τα αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.

Συναρμολόγηση
Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. σε μια πιατέλα και τοποθετούμε στο εσωτερικό του τη μία φέτα από τη βάση. Τη ραντίζουμε με σιρόπι, απλώνουμε επάνω της το 1/3 από την γκανάς και τη βάζουμε στην κατάψυξη έως ότου σταθεροποιηθεί (περίπου 1 ώρα). Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας μετά από κάθε στρώση το γλυκό στην κατάψυξη και τελειώνοντας με κρέμα. Αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef love charlottee forestfruits cream pink
  • Steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry hazelnut millefeuille pralina hazelnut crisp tasty
  •  650 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe today skaitvchannel lovesweets
  •      !!!! steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial artistic style cremcaramel pastrychef pastrylife homemade recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial jams sweetspoon summer fruits color colorful love
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop white almond cream forestfruit pallas