Τούρτα σοκολάτα με μασκαρπόνε

Κάτι ανάμεσα σε τούρτα και τσίζκεϊκ, καθώς αντί για παντεσπάνι έχει τριμμένο μπισκότο.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ4 ώρες

Βάση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και στρώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα των μπισκότων, πιέζοντας με την παλάμη μας να γίνει μια συμπαγής βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Κρέμα 
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε ανακατεύοντάς το μέσα σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας και αδειάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 4 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate birthdaycake sunday foodstyling
  •    tasteofathens
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets artillerietstore zoumboulakisgalleries paris
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lurpakgr lurpakuk tasteofathens
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy pastry lemon cream
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry happyhour happytime friends lovetime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry paris zoumboulakisgalleries daphnez astierdevillatte