Αποστείρωση βάζων

Τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε μια μαρμελάδα για πολύ καιρό.

Για να διατηρηθεί μια μαρμελάδα ή ένα γλυκό του κουταλιού για πολύ καιρό, θα χρειαστεί να αποστειρώσουμε πρώτα τα βάζα. Τα πλένουμε (μαζί και τα καπάκια τους) και τα ξεπλένουμε με ζεστό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C (αέρα ή αντιστάσεις) για 15 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε, τα γεμίζουμε με το γλυκό. Καλύτερα τα βάζα και το γλυκό να είναι ακόμα ζεστά. Τα γεμίζουμε μέχρι επάνω, για να εγκλωβιστεί όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας στο βάζο. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά το περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται κονσερβοποίηση και μπορούμε να φυλάξουμε το βάζο στο ντουλάπι μας για πολλούς μήνες. Αν το ανοίξουμε, το βάζουμε στο ψυγείο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   glykiesalchimies steliosparliaros designsweets worthweverycalorie athens2018
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife pastryshop cacke chocolate almond pistachio
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate flowers colors
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrychef pastryshop chocolate rich cherry liquid
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe sweet walnutpie fetacheese honey greekhoney summerrecipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake crema ricotta biscuits lovpastry lemon
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate happyday colors flowers