Αποστείρωση βάζων

Τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε μια μαρμελάδα για πολύ καιρό.

Για να διατηρηθεί μια μαρμελάδα ή ένα γλυκό του κουταλιού για πολύ καιρό, θα χρειαστεί να αποστειρώσουμε πρώτα τα βάζα. Τα πλένουμε (μαζί και τα καπάκια τους) και τα ξεπλένουμε με ζεστό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C (αέρα ή αντιστάσεις) για 15 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε, τα γεμίζουμε με το γλυκό. Καλύτερα τα βάζα και το γλυκό να είναι ακόμα ζεστά. Τα γεμίζουμε μέχρι επάνω, για να εγκλωβιστεί όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας στο βάζο. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά το περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται κονσερβοποίηση και μπορούμε να φυλάξουμε το βάζο στο ντουλάπι μας για πολλούς μήνες. Αν το ανοίξουμε, το βάζουμε στο ψυγείο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate strawberry cake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer