Για να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ

Κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα κέικ σε μακρόστενη φόρμα καλό είναι να κάνουμε την παρακάτω τεχνική.

1-keik
Παίρνουμε μια πλαστική «χούφτα» (είναι το εργαλείο με το οποίο καθαρίζουμε τους κάδους από υπολείμματα μείγματος) ή μια άλλη ίσια και φαρδιά σπάτουλα, τη βουτάμε σε λάδι ή λιωμένο βούτυρο και έπειτα την περνάμε κατά μήκος του κέικ, τραβώντας μια γραμμή στο κέντρο του. Από αυτό το σημείο θα διαφεύγει ο αέρας στο ψήσιμο και θα δούμε ότι το κέικ δεν θα φουσκώσει ανομοιόμορφα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER