Η γαλλική βουτυρόκρεμα

Η κρέμα αυτή χρησιμοποιείται ως γέμιση σε γλυκά και τούρτες αλλά και ως επικάλυψη ή διακόσμηση.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές για βουτυρόκρεμα. Η πιο απλή περιλαμβάνει μόνο βούτυρο και ζάχαρη, που χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, ενώ άλλες συνταγές είναι πιο σύνθετες και περιέχουν μαρέγκα. Τέλος, υπάρχει και η γαλλική βουτυρόκρεμα. Γίνεται με κρόκους χτυπημένους με σιρόπι, αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν pâte à bombe.

1-galiki-voutirokrema
1. Χτυπάμε 5 κρόκους στον κάδο του μίξερ. Επειδή θα προσθέσουμε καυτό σιρόπι, πρέπει ο κάδος μας να είναι ανθεκτικός. Ως εργαλείο, χρησιμοποιούμε το σύρμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.

2-galiki-voutirokrema
2. Βάζουμε 100 γρ. νερό και 280 γρ. ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν, σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση και ελέγχουμε τη θερμοκρασία τους. Μόλις φτάσει στους 118°C, αποσύρουμε το σιρόπι. Σε αυτό το στάδιο βλέπουμε ότι έχουν σχηματιστεί μικρές φουσκάλες σε όλη την επιφάνεια.

3-galiki-voutirokrema
3. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα των κρόκων, ρίχνουμε στον κάδο το καυτό σιρόπι, με πολύ σιγανή ροή, έτσι ώστε να πέφτει σαν λεπτή κλωστή.

4-galiki-voutirokrema
4. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά οι κρόκοι και να κρυώσουν. Ελέγχουμε πιάνοντας με τα χέρια μας τον κάδο, για να δούμε αν είναι κρύος. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά-σιγά 360 γρ. βούτυρο, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει μια αφράτη, λεία κρέμα. Αυτή είναι τώρα έτοιμη για χρήση. Μπορούμε, αν θέλουμε, να τη χρωματίσουμε και να διακοσμήσουμε παιδικές τούρτες, να την αρωματίσουμε με ξύσμα, καφέ ή λικέρ, να γαρνίρουμε κάπκεϊκ ή να γεμίσουμε μπισκότα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros