Η γαλλική βουτυρόκρεμα

Η κρέμα αυτή χρησιμοποιείται ως γέμιση σε γλυκά και τούρτες αλλά και ως επικάλυψη ή διακόσμηση.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές για βουτυρόκρεμα. Η πιο απλή περιλαμβάνει μόνο βούτυρο και ζάχαρη, που χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, ενώ άλλες συνταγές είναι πιο σύνθετες και περιέχουν μαρέγκα. Τέλος, υπάρχει και η γαλλική βουτυρόκρεμα. Γίνεται με κρόκους χτυπημένους με σιρόπι, αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν pâte à bombe.

1-galiki-voutirokrema
1. Χτυπάμε 5 κρόκους στον κάδο του μίξερ. Επειδή θα προσθέσουμε καυτό σιρόπι, πρέπει ο κάδος μας να είναι ανθεκτικός. Ως εργαλείο, χρησιμοποιούμε το σύρμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.

2-galiki-voutirokrema
2. Βάζουμε 100 γρ. νερό και 280 γρ. ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν, σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση και ελέγχουμε τη θερμοκρασία τους. Μόλις φτάσει στους 118°C, αποσύρουμε το σιρόπι. Σε αυτό το στάδιο βλέπουμε ότι έχουν σχηματιστεί μικρές φουσκάλες σε όλη την επιφάνεια.

3-galiki-voutirokrema
3. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα των κρόκων, ρίχνουμε στον κάδο το καυτό σιρόπι, με πολύ σιγανή ροή, έτσι ώστε να πέφτει σαν λεπτή κλωστή.

4-galiki-voutirokrema
4. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά οι κρόκοι και να κρυώσουν. Ελέγχουμε πιάνοντας με τα χέρια μας τον κάδο, για να δούμε αν είναι κρύος. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά-σιγά 360 γρ. βούτυρο, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει μια αφράτη, λεία κρέμα. Αυτή είναι τώρα έτοιμη για χρήση. Μπορούμε, αν θέλουμε, να τη χρωματίσουμε και να διακοσμήσουμε παιδικές τούρτες, να την αρωματίσουμε με ξύσμα, καφέ ή λικέρ, να γαρνίρουμε κάπκεϊκ ή να γεμίσουμε μπισκότα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape