Καραμελωμένα βύσσινα για ντεκόρ

Ταιριάζουν στις μπλακ φόρεστ αλλά και σε όλες τις τούρτες. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε κέικ, παγωτά και μους. Η ίδια διαδικασία γίνεται και με κεράσια.

1-vissina
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 250 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. γλυκόζη και 100 γρ. νερό.

2-vissina
2. Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε από την αρχή λίγες σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής. Δεν ανακατεύουμε.

3-vissina
3. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει έντονα για αρκετά λεπτά, μέχρι να γίνει καραμέλα. Επειδή έχουμε ρίξει το χρώμα, είναι δύσκολο να ελέγξουμε το φυσικό χρώμα της καραμέλας και να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμη. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Μόλις λοιπόν η ένδειξη φτάσει στους 150°C, αποσύρουμε από τη φωτιά.

4-vissina
4. Βουτάμε στην καραμέλα ένα-ένα τα βύσσινα κρατώντας τα από το κοτσάνι για να μην καούμε. Τα γυρνάμε να καλυφθούν καλά και τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης, μέχρι να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.

karamelomena-vissina
5. Όση καραμέλα περισσέψει, μπορούμε να την απλώσουμε πάνω σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή σε λαδόκολλα και να ρίξουμε επάνω της μερικά βύσσινα ή τρούφα ή καραμελάκια, ώστε να κολλήσουν. Μόλις σταθεροποιηθεί, τη σπάμε σε κομμάτια.

Tip
Προσοχή η καραμέλα υγροποιείται εύκολα, γι’ αυτό δεν βάζουμε τα βύσσινα στο ψυγείο. Γαρνίρουμε λοιπόν την τούρτα με αυτά λίγο πριν σερβίρουμε. Επίσης, δεν πρέπει να επιχειρήσουμε να τα φτιάξουμε αν ο καιρός είναι υγρός, επειδή δεν θα σταθεροποιηθεί η καραμέλα και ο κόπος μας θα πάει χαμένος.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte