Ζελέ βύσσινο μέσα σε τούρτα

Μια ωραία ιδέα για να νοστιμίσουμε και να δώσουμε μια φρουτένια νότα σε οποιαδήποτε τούρτα.

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βύσσινα από κονσέρβα*
180 γρ. βυσσινάδα (αραιωμένο σιρόπι) ή έτοιμο χυμό βύσσινο
10 γρ. φύλλα ζελατίνας (2 φύλλα των 5 γρ. ή 4 των 2,5 γρ.)
120 γρ. λικέρ βύσσινο

zele-visino-1
1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα δοχείο με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

zele-visino-2
2. Στο μεταξύ ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. πάνω σε διάφανη μεμβράνη. Τυλίγουμε τις άκρες της γύρω από το τσέρκι, για να φτιάξουμε έναν πάτο, και ακουμπάμε το τσέρκι σε μια σταθερή επιφάνεια (πιατέλα ή ταψάκι), που να χωράει στην κατάψυξη. Απλώνουμε μέσα τα βύσσινα κονσέρβας, σουρωμένα από το σιρόπι.

zele-visino-3
3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/3 της βυσσινάδας. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.

zele-visino-4
4. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό και τις ρίχνουμε στη βυσσινάδα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη βυσσινάδα και το λικέρ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ν’ αρχίσει να πήζει.

zele-visino-5
5. Το αδειάζουμε στο τσέρκι, πάνω από τα βύσσινα και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί.

zele-visino-6
6. Αυτό το ζελέ γίνεται πολύ ωραία στρώση για οποιαδήποτε τούρτα, λευκή ή σοκολατένια. Όταν κάνουμε τη συναρμολόγηση της τούρτας, το ξεφορμάρουμε με προσοχή για να μη σπάσει και το βάζουμε ανάμεσα σε μια στρώση κρέμας και ένα παντεσπάνι.

 


*Ένα πολύ ωραίο προϊόν που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για κομπόστα βύσσινο είναι οι γκριοτίνες – βύσσινα διατηρημένα σε απόσταγμα κερασιού κιρς (kirsch). Οι επαγγελματίες το βρίσκουν εύκολα, αλλά δυστυχώς δεν κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά της λιανικής, παρά μόνο σε ορισμένα ντελικατέσεν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •    4
  • 11