Λευκό γλάσο για σαβαγιάρ

Αντί να βουτήξουμε τα σαβαγιάρ σε σιρόπι ή σε άλλο υγρό μπορούμε να φτιάξουμε ένα λευκό γλάσο και να τα αλείψουμε με αυτό.

1-glaso-savagiar2-glaso-savagiar3-glaso-savagiar
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 270 γρ. άχνη ζάχαρη, 2 ασπράδια (60 γρ.) και 3-4 σταγόνες από χυμό λεμονιού. Χτυπάμε με το σύρμα σε γρήγορη ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μια σταθερή, άσπρη κρέμα.

4-glaso-savagiar
Με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι την απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ και τα βάζουμε να ψηθούν στους 100°C για 10-12 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Tip
Το συγκεκριμένο γλάσο είναι από τα πιο κλασικά στη ζαχαροπλαστική και με αυτό μπορούμε να γαρνίρουμε cupcakes ή μπισκότα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

No images found!
Try some other hashtag or username