Η πανακότα βήμα-βήμα

Πρόκειται για την πιο εύκολη κρέμα της ζαχαροπλαστικής. Το μόνο που κάνουμε είναι να βράζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη και να προσθέτουμε ζελατίνα.

Η πανακότα είναι η πιο εύκολη κρέμα της ζαχαροπλαστικής. Το μόνο που κάνουμε είναι να βράζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη και να προσθέτουμε ζελατίνα.

1-panakota
1. Οι ζελατίνες σε μορφή φύλλου είναι σκληρές, γι’ αυτό τις βάζουμε πάντα να μουλιάσουν μέσα σε λίγο κρύο νερό. Τις αφήνουμε μερικά λεπτά να μαλακώσουν και να γίνουν σαν μεμβράνες.

2-panakota
2. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το αρωματικό που θέλουμε, π.χ. σπόρους βανίλιας, μαστίχα, γλυκάνισο ή κανέλα. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα, αποσύρουμε.

3-panakota
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, για να μην παραμείνει στη ζεστή κατσαρόλα, όπου θα αργήσει πολύ να κρυώσει. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε και λιώνουν αμέσως. Για να κρυώσει πιο γρήγορα η κρέμα και να αποκτήσει καλύτερη υφή, δεν τη μοιράζουμε κατευθείαν σε φόρμες, αλλά τοποθετούμε το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο δοχείο γεμάτο παγάκια. Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει.

4-panakota
4. Μοιράζουμε σε μεταλλικά φορμάκια ή ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (καλύτερα για μία νύχτα), ώστε να πήξει η πανακότα.

5-panakota
5. Αν χρησιμοποιήσουμε φορμάκια, ξεφορμάρουμε τις κρέμες σε πιάτα. Πώς; Βυθίζουμε τα 2/3 από κάθε φορμάκι σε λίγο ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζουμε. Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.

Δείτε και άλλες συνταγές εδώ:
Σοκολατένια πανακότα σε ποτήρι
Τούρτα πανακότα ροδάκινο
Τούρτα πανακότα με σοκολάτα

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial