Πώς φτιάχνουμε μπεν μαρί

Πλέον υπάρχουν ειδικά σκεύη μπεν μαρί στο εμπόριο, όμως ο καλύτερος τρόπος είναι και ο πιο απλός: ένα μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα.

1-ben-mari
Την κουβερτούρα δεν τη λιώνουμε ποτέ απευθείας στη φωτιά επειδή μπορεί να καεί. Η θερμοκρασία πρέπει να ανεβαίνει σταδιακά και η σοκολάτα να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με την πηγή της θερμότητας. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε μπεν μαρί. Καταρχάς, βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και στερεώνουμε επάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ, ανοξείδωτο ή γυάλινο, στο οποίο έχουμε ρίξει τη σοκολάτα, ψιλοκομμένη. Αυτό θα πρέπει να στέκεται επάνω στο στόμιο και να μη βυθίζεται στο νερό, ώστε η σοκολάτα να λιώνει με την επίδραση του ατμού που εγκλωβίζεται κάτω από το μπολ. Καθώς λιώνει, πρέπει να την ανακατεύουμε συχνά. Προσέχουμε να μην πέσουν υδρατμοί στη σοκολάτα διότι θα σφίξει.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry valrhona chocolate friend alainchartier valrhonafrance tainlhermitage
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer