Πώς θα γεμίσουμε ένα κέικ

Κάθε κέικ που φτιάχνουμε μπορούμε να το κάνουμε γεμιστό, σαν να ήταν τάρτα. Δείτε πώς.

Η διαδικασία είναι απλή. Φτιάχνουμε ένα κέικ και το βάζουμε να ψηθεί σε μια ενιαία στρογγυλή φόρμα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ακόμα και για μία ολόκληρη νύχτα. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση, γιατί στο ψυγείο θα σφίξει κι έτσι όταν το κόψουμε δεν θα είναι εύθρυπτο και θα φτιάξουμε πιο εύκολα τη λακκούβα στο κέντρο.

skameno-keik-1

1. Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και τοποθετούμε επάνω του ανάποδα ένα πιάτο ελαφρώς μικρότερης διαμέτρου. Αν π.χ. το κέικ έχει διάμετρο 24 εκ., το πιάτο πρέπει να έχει διάμετρο 20 εκ. Κεντράρουμε το πιάτο και κόβουμε γύρω του με ένα μαχαίρι. Δεν φτάνουμε το μαχαίρι ως κάτω, αλλά μέχρι τη μέση περίπου του κέικ.

skameno-keik-3
2. Αφαιρούμε το πιάτο και με ένα κουτάλι σκάβουμε το κέικ εντός του κύκλου, αφαιρώντας την ψίχα. Προσέχουμε να μην το σκάψουμε μέχρι κάτω και το τρυπήσουμε, αλλά μέχρι τα μισά του ύψους του κέικ.

keik-gemisto-lemoni-marega
3. Στο τέλος θα έχουμε μια μεγάλη επίπεδη λακκούβα. Αυτή τη γεμίζουμε με μία κρέμα της αρεσκείας μας π.χ. κρέμα ζαχαροπλαστικής (αυτή που βάζουμε στο μιλφέιγ), κρέμα λεμονιού κλπ, Δείτε τη συνταγή για το Κέικ γεμιστό με λεμόνι και μαρέγκα της φωτογραφίας.

Tip
Μην πετάξετε την ψίχα από το κέικ, Φτιάξτε τρουφάκια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn