Σαβαγιάρ & ελβετικό ρολό

Συνταγή για σπιτικά σαβαγιάρ, με τα οποία φτιάχνουμε σαρλότ και τιραμισού. Η ίδια ζύμη απλωμένη γίνεται βάση για ελβετικό ρολό.

ΥΛΙΚΑ (για 30 σαβαγιάρ ή 1 μαλακή βάση)

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορν φλάουρ
4 αυγά
80 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη + αρκετή επιπλέον για την επιφάνεια
άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια

savagiar_texnikes1asavagiar_texnikes2asavagiar_texnikes3a
Με προσοχή χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, τα οποία ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε στον κάδο και τη ζάχαρη.

savagiar_texnikes4
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη με το σύρμα, έως ότου γίνει μια πολύ αφράτη και σφιχτή μαρέγκα. Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα σε χαμηλή ταχύτητα για περισσότερη ώρα (γύρω στα 20 λεπτά), γιατί γίνεται πιο σταθερή και δεν χάνει εύκολα τον όγκο της. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμη όταν έχει γίνει σαν λευκή, γυαλιστερή κρέμα. Αν σταματήσουμε το μίξερ και αφαιρέσουμε το σύρμα, θα πρέπει να σχηματίζονται μεγάλες μύτες. Επίσης, αν αναποδογυρίσουμε τον κάδο, η μαρέγκα θα μένει κολλημένη επάνω του.

savagiar_texnikes5asavagiar_texnikes6asavagiar_texnikes7a
Ανακατεύουμε ελαφρώς τους κρόκους και τους αδειάζουμε στη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, «διπλώνοντας» τη μαρέγκα από κάτω προς τα πάνω με μια συνεχή κυκλική κίνηση. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χάσει τον όγκο της.

savagiar_texnikes8Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας.

savagiar_texnikes9
Αδειάζουμε λίγο-λίγο το μείγμα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Αν υπάρχει κάποιος να μας βοηθήσει, του ζητάμε να ρίχνει αυτός το μείγμα των στερεών υλικών σιγά-σιγά ενώ εμείς ανακατεύουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER