Σε μια κόλλα χαρτί!

Πώς ακριβώς τυλίγουμε τον κορμό κάστανο με σοκολάτα με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας.

Όταν φτιάχνουμε έναν κορμό, όπως ο κορμός κάστανο με σοκολάτα (για τη συνταγή πατήστε εδώ), το μείγμα του οποίου είναι πηχτό και στέκεται, αλλά και οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο γλυκό π.χ. το κλασικό «σαλάμι» ή μωσαϊκό, δεν χρειαζόμαστε φόρμα. Μπορούμε να τους δώσουμε κυλινδρικό σχήμα χρησιμοποιώντας μια λαδόκολλα.

1-kormos
1. Κόβουμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας. Αδειάζουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά στο κέντρο της λαδόκολλας και κατά μήκος της μεγάλης πλευράς της.

2-kormos
2. Ανασηκώνουμε τη λαδόκολλα (από τη μεγάλη πλευρά) και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό, σφιχτά.

3-kormos
3. Σφίγγουμε τις άκρες της λαδόκολλας και τις στρίβουμε όπως στα χαρτιά της καραμέλας. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.

4-kormos
4. Ξετυλίγουμε το ρολό.

5-kormos
5. Με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές κατά μήκος του κορμού, έτσι ώστε να θυμίζει κορμό δέντρου. Κόβουμε και τις άκρες του κορμού για να τον ισιώσουμε, αλλά τις κόβουμε λίγο λοξά. Τις τοποθετούμε πάνω στον κορμό, σαν ρόζους δέντρου.

6-kormos
6. Γαρνίρουμε με μαρόν γλασέ ή γλυκό του κουταλιού κάστανο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    tasteofathens
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry happyhour happytime friends lovetime
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate birthdaycake sunday foodstyling
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lurpakgr lurpakuk tasteofathens
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry paris zoumboulakisgalleries daphnez astierdevillatte
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy pastry lemon cream
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets artillerietstore zoumboulakisgalleries paris