Στολίδια από μαρέγκα

Τα Χριστούγεννα γίνονται αφορμή να μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και να φτιάξετε τα δικά σας μοναδικά στολίδια για το δέντρο και τις πιατέλες.

Υλικά

100 γρ. ασπράδια αβγών (από περίπου 3-4 αβγά)
100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη

1-maregkes
1. Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε λίγη-λίγη την άχνη, ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ) με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω μέχρι να αναμειχθεί καλά με τη μαρέγκα. Μοιράζουμε τη μαρέγκα σε δυο-τρεις δόσεις (ανάλογα πόσα διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής έχουμε) και ρίχνουμε στο καθένα λίγο χρώμα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε πάστα χρώματος και όχι υγρό, γιατί δίνει πιο έντονο αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι η μαρέγκα να χρωματιστεί ομοιόμορφα.

2-stolidia-maregkas
2. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ με οδοντωτό στόμιο και σχηματίζουμε αστέρια πάνω σε λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης. Τους ταιριάζει φυσικά το κίτρινο χρώμα.

3-maregkes
3. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε έλατα από πράσινη μαρέγκα ή μπαστουνάκια από όποιο χρώμα μας αρέσει. Μπορούμε να πασπαλίσουμε τις μαρέγκες με ασημένια κουφέτα ζάχαρης, ζάχαρη γκρανουλέ (διακοσμητική ζάχαρη σε χοντρές νιφάδες), χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο θέλουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C. Ψήνουμε για 2 ώρες. Δεν δυναμώνουμε τη θερμοκρασία, γιατί θα κιτρινίσουν οι μαρέγκες. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμες όταν στεγνώσουν καλά και ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα. Τις βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν (για 2 ώρες τουλάχιστον).

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut