Στολίδια από μαρέγκα

Τα Χριστούγεννα γίνονται αφορμή να μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και να φτιάξετε τα δικά σας μοναδικά στολίδια για το δέντρο και τις πιατέλες.

Υλικά

100 γρ. ασπράδια αβγών (από περίπου 3-4 αβγά)
100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη

1-maregkes
1. Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε λίγη-λίγη την άχνη, ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ) με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω μέχρι να αναμειχθεί καλά με τη μαρέγκα. Μοιράζουμε τη μαρέγκα σε δυο-τρεις δόσεις (ανάλογα πόσα διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής έχουμε) και ρίχνουμε στο καθένα λίγο χρώμα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε πάστα χρώματος και όχι υγρό, γιατί δίνει πιο έντονο αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι η μαρέγκα να χρωματιστεί ομοιόμορφα.

2-stolidia-maregkas
2. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ με οδοντωτό στόμιο και σχηματίζουμε αστέρια πάνω σε λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης. Τους ταιριάζει φυσικά το κίτρινο χρώμα.

3-maregkes
3. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε έλατα από πράσινη μαρέγκα ή μπαστουνάκια από όποιο χρώμα μας αρέσει. Μπορούμε να πασπαλίσουμε τις μαρέγκες με ασημένια κουφέτα ζάχαρης, ζάχαρη γκρανουλέ (διακοσμητική ζάχαρη σε χοντρές νιφάδες), χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο θέλουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C. Ψήνουμε για 2 ώρες. Δεν δυναμώνουμε τη θερμοκρασία, γιατί θα κιτρινίσουν οι μαρέγκες. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμες όταν στεγνώσουν καλά και ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα. Τις βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν (για 2 ώρες τουλάχιστον).

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry summer soon greece blue sea happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer
  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate recipe oldfashion vintage foodstyling