Τρουφάκια με το υπόλοιπο κέικ

Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε με το κέικ που σας περίσσεψε.

Αν μας περισσεύει κέικ, ακόμα και τρίμματα, ή αν έχουμε σκάψει ένα κέικ για να το γεμίσουμε, όπως στη συνταγή Κέικ γεμιστό με λεμόνι και μαρέγκα και μας έχει μείνει η ψίχα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ εύκολο και γρήγορο κέρασμα με λευκή σοκολάτα. Η ψίχα του κέικ θα πρέπει να είναι γύρω στα 500-570 γρ. Αν είναι λιγότερη, αφαιρούμε λίγη λιωμένη σοκολάτα.

Επιπλέον υλικά
200 γρ. λευκή σοκολάτα (λιωμένη)
50 γρ. λικέρ της αρεσκείας μας
1 ασπράδι αβγού
κρυσταλλική ζάχαρη

troufakia-2
1. Βάζουμε την ψίχα του κέικ (να είναι καλά θρυμματισμένη) σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λικέρ και τη λιωμένη σοκολάτα. Τα ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα που πλάθεται.

troufakia-3
2. Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

troufakia-4
3. Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι με έναν αβγοδάρτη. Παράλληλα, βάζουμε μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μπολ.

troufakia-5
4. Βουτάμε τα μπαλάκια ένα-ένα στο ασπράδι να βραχούν.

troufakia-6
5. Έπειτα, τα βάζουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και τα γυρνάμε να καλυφθούν  γύρω-γύρω. Τα τρουφάκια διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Tip 
Τα τρουφάκια διατηρούνται εκτός ψυγείου. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με έτοιμο κέικ, με μαύρη κουβερτούρα αντί λευκής και να προσθέσετε αρωματικά όπως κανέλα ή ξύσμα κλπ.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for