Ξεφορμάρισμα με ζεστό νερό

Πώς θα βγάλουμε εύκολα ένα παγωμένο γλυκό από τη φόρμα του;

Πολλά γλυκά μπαίνουν σε φόρμα για να παγώσουν έπειτα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Τέτοια είναι συνήθως τα παρφέ, αλλά και κάποιες τούρτες. Για να τα ξεφορμάρουμε εύκολα χρησιμοποιούμε ζεστό νερό. Η διαδικασία είναι η εξής:

b-xeformarisma-nero
1. Γεμίζουμε ένα βαθύ μπολ ή ένα ταψί με ζεστό νερό. Βυθίζουμε μέσα τη φόρμα που περιέχει το γλυκό μας για μερικά δευτερόλεπτα. Προσέχουμε όμως να μην βραχεί η επιφάνεια του γλυκού.

c-xeformarisma-nero
2. Βγάζουμε τη φόρμα από το νερό και την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά πάνω σε μια πιατέλα.

d-xeformarisma-nero
3. Το γλυκό θα γλιστρήσει με ευκολία. Αν όχι, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το ζεστό νερό.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry chocolate chocolatepassion fruits passion cacao biscuits
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  •    valrhona tournonsurrhone tainlhermitage businesstrip bridge glykesalchimies steliosparliaros
  • breakfast  nofilter mothermade homemade chocolatecake chocoholic pastry steliosparliaros dessert
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart