Ξεφορμάρισμα με ζεστό νερό

Πώς θα βγάλουμε εύκολα ένα παγωμένο γλυκό από τη φόρμα του;

Πολλά γλυκά μπαίνουν σε φόρμα για να παγώσουν έπειτα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Τέτοια είναι συνήθως τα παρφέ, αλλά και κάποιες τούρτες. Για να τα ξεφορμάρουμε εύκολα χρησιμοποιούμε ζεστό νερό. Η διαδικασία είναι η εξής:

b-xeformarisma-nero
1. Γεμίζουμε ένα βαθύ μπολ ή ένα ταψί με ζεστό νερό. Βυθίζουμε μέσα τη φόρμα που περιέχει το γλυκό μας για μερικά δευτερόλεπτα. Προσέχουμε όμως να μην βραχεί η επιφάνεια του γλυκού.

c-xeformarisma-nero
2. Βγάζουμε τη φόρμα από το νερό και την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά πάνω σε μια πιατέλα.

d-xeformarisma-nero
3. Το γλυκό θα γλιστρήσει με ευκολία. Αν όχι, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το ζεστό νερό.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

No images found!
Try some other hashtag or username