Ξεφορμάρισμα με ζεστό νερό

Πώς θα βγάλουμε εύκολα ένα παγωμένο γλυκό από τη φόρμα του;

Πολλά γλυκά μπαίνουν σε φόρμα για να παγώσουν έπειτα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Τέτοια είναι συνήθως τα παρφέ, αλλά και κάποιες τούρτες. Για να τα ξεφορμάρουμε εύκολα χρησιμοποιούμε ζεστό νερό. Η διαδικασία είναι η εξής:

b-xeformarisma-nero
1. Γεμίζουμε ένα βαθύ μπολ ή ένα ταψί με ζεστό νερό. Βυθίζουμε μέσα τη φόρμα που περιέχει το γλυκό μας για μερικά δευτερόλεπτα. Προσέχουμε όμως να μην βραχεί η επιφάνεια του γλυκού.

c-xeformarisma-nero
2. Βγάζουμε τη φόρμα από το νερό και την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά πάνω σε μια πιατέλα.

d-xeformarisma-nero
3. Το γλυκό θα γλιστρήσει με ευκολία. Αν όχι, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το ζεστό νερό.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn