Ζαχαρωμένα φουντούκια

Τα χρησιμοποιούμε ως γαρνιτούρα στα γλυκά μας, συνοδεύουμε με αυτά το ποτό μας ή τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σ' ένα κέικ, μια τούρτα κ.τ.λ.

zax-fountoukia-1
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 125 γρ. ζάχαρη και 50 γρ. νερό. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει ανακατεύοντας λίγο στην αρχή.

zax-fountoukia-2
2. Παράλληλα ελέγχουμε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο και μόλις φτάσει στους 115°C αποσύρουμε από τη φωτιά.

zax-fountoukia-3
3. Εμπειρικά βλέπουμε ότι σε αυτό το στάδιο το σιρόπι βράζει έντονα και σε όλη την επιφάνειά του έχουν σχηματιστεί πολύ μικρές φουσκάλες.

zax-fountoukia-4
4. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε διαρκώς. Μετά από λίγο θα απορροφηθεί το σιρόπι και τα φουντούκια θα ζαχαρώσουν και θα γίνουν μια μάζα.

zax-fountoukia-5
5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να στεγνώσουν καλά και προσθέτουμε λίγο αλάτι.

zax-fountoukia-6
6. Αδειάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial