Ζαχαρωμένα φουντούκια

Τα χρησιμοποιούμε ως γαρνιτούρα στα γλυκά μας, συνοδεύουμε με αυτά το ποτό μας ή τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σ' ένα κέικ, μια τούρτα κ.τ.λ.

zax-fountoukia-1
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 125 γρ. ζάχαρη και 50 γρ. νερό. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει ανακατεύοντας λίγο στην αρχή.

zax-fountoukia-2
2. Παράλληλα ελέγχουμε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο και μόλις φτάσει στους 115°C αποσύρουμε από τη φωτιά.

zax-fountoukia-3
3. Εμπειρικά βλέπουμε ότι σε αυτό το στάδιο το σιρόπι βράζει έντονα και σε όλη την επιφάνειά του έχουν σχηματιστεί πολύ μικρές φουσκάλες.

zax-fountoukia-4
4. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε διαρκώς. Μετά από λίγο θα απορροφηθεί το σιρόπι και τα φουντούκια θα ζαχαρώσουν και θα γίνουν μια μάζα.

zax-fountoukia-5
5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να στεγνώσουν καλά και προσθέτουμε λίγο αλάτι.

zax-fountoukia-6
6. Αδειάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate recipe oldfashion vintage foodstyling
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry summer soon greece blue sea happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi