Ζαχαρωμένα λουλούδια

Μαθαίνουμε να ζαχαρώνουμε πέταλα από άνθη και φύλλα μυρωδικών.

1-zax-loulou
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς 1-2 ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.

2-zax-loulou
2. Πλένουμε και σκουπίζουμε το πέταλα ταμπονάροντάς τα απαλά με μια μαλακή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε ελαφρώς με ασπράδι και από τις δύο μεριές.

3-zax-loulou
3. Έπειτα τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές, ώστε να κολλήσει επάνω τους.

4-zax-loulou
4. Τα αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν πάνω σε μια λαδόκολλα. Αν θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο, τα βάζουμε σε ελαφρώς ζεσταμένο φούρνο μέχρι να αφυδατωθούν και να σκληρύνουν.

Tip
Προσοχή, δεν είναι όλα τα λουλούδια βρώσιμα. Επιλέγουμε τριαντάφυλλα, αγιόκλημα, γαρίφαλο, λεβάντα, άνθη λεμονιάς, μαργαρίτες, πανσέδες, πασχαλιές, τουλίπες. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουν ραντιστεί με φυτοφάρμακα και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί λιπάσματα. Από μυρωδικά, οι επιλογές είναι περισσότερες: δυόσμος, βασιλικός, ματζουράνα, αρμπαρόριζα, μέντα, μελισσόχορτο, φασκόμηλο κ.ά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER