Μπασμπούσα

Το αιγυπτιακό σάμαλι περιέχει γάλα και είναι πιο αφράτο από το δικό μας. Περιέχει και λίγο βούτυρο για έξτρα άρωμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ5-6 ώρες

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη σιμιγδαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα δουλεύουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 30 x 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε με το χέρι και το χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε και από ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 1 ώρα, στο πιο χαμηλό ράφι. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σιρόπι
Αφού κρυώσει το γλυκό ετοιμάζουμε και το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Περιχύνουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε κατά μέρος τουλάχιστον για 5-6 ώρες μέχρι να το απορροφήσει.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry chocolate pastry love almond orange
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate strawberry cake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer