Μπασμπούσα

Το αιγυπτιακό σάμαλι περιέχει γάλα και είναι πιο αφράτο από το δικό μας. Περιέχει και λίγο βούτυρο για έξτρα άρωμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ5-6 ώρες

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη σιμιγδαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα δουλεύουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 30 x 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε με το χέρι και το χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε και από ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 1 ώρα, στο πιο χαμηλό ράφι. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σιρόπι
Αφού κρυώσει το γλυκό ετοιμάζουμε και το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Περιχύνουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε κατά μέρος τουλάχιστον για 5-6 ώρες μέχρι να το απορροφήσει.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake icecream fruit vanilla almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate fasting peanut peanutbutter new