Pastilla au lait

Η παστίγια με γάλα είναι ένα μαροκινό γλυκό με φύλλο και ξηρούς καρπούς. Σας θυμίζει μήπως μπακλαβά;

ΜΕΡΙΔΕΣ6
Προετοιμασία-Τηγάνισμα30΄

Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα αμύγδαλα σε απορροφητικό χαρτί. Όταν κρυώσουν, τα χοντροκόβουμε στο μπλέντερ με 100 γρ. από τη ζάχαρη. Επαναφέρουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά και τηγανίζουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα φύλλο κρούστας, το πασπαλίζουμε με αμύγδαλα, συνεχίζουμε με το άλλο φύλλο κ.ο.κ. χρησιμοποιώντας 6 φύλλα για κάθε πιάτο. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, βράζουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και το ανθόνερο. Με αυτό περιχύνουμε τα φύλλα σε κάθε πιάτο.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer