Pastilla au lait

Η παστίγια με γάλα είναι ένα μαροκινό γλυκό με φύλλο και ξηρούς καρπούς. Σας θυμίζει μήπως μπακλαβά;

ΜΕΡΙΔΕΣ6
Προετοιμασία-Τηγάνισμα30΄

Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα αμύγδαλα σε απορροφητικό χαρτί. Όταν κρυώσουν, τα χοντροκόβουμε στο μπλέντερ με 100 γρ. από τη ζάχαρη. Επαναφέρουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά και τηγανίζουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα φύλλο κρούστας, το πασπαλίζουμε με αμύγδαλα, συνεχίζουμε με το άλλο φύλλο κ.ο.κ. χρησιμοποιώντας 6 φύλλα για κάθε πιάτο. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, βράζουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και το ανθόνερο. Με αυτό περιχύνουμε τα φύλλα σε κάθε πιάτο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy sky happynewyear blue water waterbubble bubble streetstyle sun
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial winter snow
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial cake gold art white stamp old new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop art cake
  •    ! kalamata glykesalchimiesofficial sweetalchemy tvshow skaitv
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry greece sea storm clouds kalamata
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cacao