Pastilla au lait

Η παστίγια με γάλα είναι ένα μαροκινό γλυκό με φύλλο και ξηρούς καρπούς. Σας θυμίζει μήπως μπακλαβά;

ΜΕΡΙΔΕΣ6
Προετοιμασία-Τηγάνισμα30΄

Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα αμύγδαλα σε απορροφητικό χαρτί. Όταν κρυώσουν, τα χοντροκόβουμε στο μπλέντερ με 100 γρ. από τη ζάχαρη. Επαναφέρουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά και τηγανίζουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα φύλλο κρούστας, το πασπαλίζουμε με αμύγδαλα, συνεχίζουμε με το άλλο φύλλο κ.ο.κ. χρησιμοποιώντας 6 φύλλα για κάθε πιάτο. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, βράζουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και το ανθόνερο. Με αυτό περιχύνουμε τα φύλλα σε κάθε πιάτο.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate strawberry cake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry