ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μέλι θυμαρίσιο
- 1 κ.σ. ροδοπέταλα αποξηραμένα βρώσιμα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 πρέζα σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
Σερβίρισμα
- σουσάμι
- αμύγδαλα λευκά, χοντροκομμένα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και μόλις ζεσταθεί το μέλι αλλά πριν βράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε βάζα. Σερβίρουμε σε πιατάκια μαζί με σουσάμι και αμύγδαλα. Σερβίρουμε ως κέρασμα με το σουσάμι και τα αμύγδαλα.