Lamingtons

Αυστραλέζικα μικρά κέικ που καλύπτονται με σοκολατένιο γλάσο και τριμμένο ινδοκάρυδο.

Κομμάτια16
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΨΗΣΙΜΟ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2 ώρες

Κέικ
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα σαν κρέμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Σε ένα μπολάκι λιώνουμε το βούτυρο μέσα στο ζεστό νερό και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διαστάσεις 18x28 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε για αρκετές ώρες πριν το γλασάρουμε.

Γλάσο
Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και τοποθετούμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένα απαλό και γυαλιστερό μείγμα.

Καθαρίζουμε με προσοχή εξωτερικά όλη την επιφάνεια του κέικ για να απομακρύνουμε τυχόν ψίχουλα αλλά και «φλούδες» καθώς το κέικ είναι αρκετά εύθρυπτο. Το κόβουμε σε 16 κομμάτια και τα βουτάμε ένα-ένα στο γλάσο έτσι ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Τα βγάζουμε με ένα πιρούνι και τα κρατάμε για λίγο πάνω από το μπολ να στραγγίξει το περίσσιο γλάσο. Έπειτα τα βουτάμε μέσα στην ινδική καρύδα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλες τις πλευρές. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

TIPΕίναι προτιμότερο να φτιάξουμε το κέικ μία ημέρα προτού το γλασάρουμε ώστε να «δουλεύεται» ευκολότερα.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  •    4
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature