Μπισκότα Anzac

Παραδοσιακά μπισκότα βρόμης από την μακρινή Αυστραλία. Πολύ νόστιμα και πλούσια σε ενέργεια.

ΒΑΡΟΣ500 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ20΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το maple syrup, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τη βρόμη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ακουμπάμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 18x18 εκ. και ύψους 2 εκ. σε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

TIPΕναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε τα μπισκότα βάζοντας κουταλιές επάνω σε λαδόκολλα. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο χρόνος ψησίματος μειώνεται κατά 5 λεπτά.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    4
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef