Μπισκότα Anzac

Παραδοσιακά μπισκότα βρόμης από την μακρινή Αυστραλία. Πολύ νόστιμα και πλούσια σε ενέργεια.

ΒΑΡΟΣ500 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ20΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το maple syrup, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τη βρόμη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ακουμπάμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 18x18 εκ. και ύψους 2 εκ. σε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

TIPΕναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε τα μπισκότα βάζοντας κουταλιές επάνω σε λαδόκολλα. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο χρόνος ψησίματος μειώνεται κατά 5 λεπτά.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate