Το ρυζόγαλο του Calombaris

Το ρυζόγαλο του διάσημου Ελληνοαυστραλού σεφ George Calombaris γίνεται με ρύζι για σούσι και σερβίρεται με καραμέλα και κραμπλ κουραμπιέ.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα και 10'
ΨΗΣΙΜΟ12' - 15'
ΑΝΑΜΟΝΗ2-3 ώρες (συνολικά)

Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 1 ώρα και 10΄, Αναμονή: 2-3 ώρες (συνολικά), Ψήσιμο: 12΄-15΄

Ρυζόγαλο
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και το ρύζι σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Σουρώνουμε το ρύζι και το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, το αλάτι και τους σπόρους βανίλιας. Βράζουμε ξανά σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός), έως ότου χυλώσει το ρύζι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να λιώσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε ρηχό σκεύος, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Καραμέλα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη διατηρούμε ζεστή. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύουμε μία φορά και βράζουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει στους 170°C, δηλαδή μέχρι να μετατραπεί σε σκούρα καραμέλα. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και να διαλυθεί η καραμέλα. Ρίχνουμε το βούτυρο και το αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε την καραμέλα σε άλλο σκεύος και την αφήνουμε να κρυώσει.

Κουραμπιές
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους σπόρους βανίλιας και την αμυγδαλόσκονη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Προσθέτουμε τα δύο αλεύρια και ζυμώνουμε με τις παλάμες μας. Απλώνουμε με τον πλάστη το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα σε φύλλο πάχους 1 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 12-15 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφού κρυώσει, το σπάμε σε κομμάτια.

Συναρμολόγηση
Βγάζουμε το ρυζόγαλο από το ψυγείο και το ανακατεύουμε με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Το μοιράζουμε σε ποτήρια, ρίχνουμε από πάνω τα κομμάτια του κουραμπιέ και έπειτα την καραμέλα και, τέλος, πασπαλίζουμε με μερικά φιστίκια Αιγίνης.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   glykiesalchimies steliosparliaros designsweets worthweverycalorie athens2018
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate flowers colors
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrychef pastryshop chocolate rich cherry liquid
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake crema ricotta biscuits lovpastry lemon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife pastryshop cacke chocolate almond pistachio
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate happyday colors flowers
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe sweet walnutpie fetacheese honey greekhoney summerrecipes