Ζελέ καρύδας

Η πεμπτουσία του εξωτισμού είναι αυτό το ζελέ των Αυστραλών, που γίνεται με ινδική καρύδα και σος από βερίκοκα κομπόστα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ6-8 ώρες

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (μετράμε το χρόνο από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στύψουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε σημείο που ν’ αρχίσει να πήζει ελαφρώς. τότε προσθέτουμε το γάλα καρύδας και την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε ατομικά φορμάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ. Ξεφορμάρουμε τα ζελέ και σερβίρουμε με τη σος βερίκοκου.

Σος
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα βερίκοκα κομπόστα με την άχνη. Βράζουμε τον πολτό για 2-3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και στο τέλος προσθέτουμε τη βότκα. Αφήνουμε τη σος να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovepastry cake roses almond new recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning