Αμερικανικό τσίζκεϊκ φούρνου

Οι Νεοϋορκέζοι είναι πολύ υπερήφανοι για αυτό το γλυκό και δεν υπάρχει diner που να μην το σερβίρει.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄-50΄

Βάση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ. πάνω σε ένα ταψί και απλώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα του μπισκότου. Το πιέζουμε με τα χέρια μας προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη και συμπαγής βάση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC και ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά.

Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Μόλις μαλακώσει το τυρί, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μία καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα. Προσθέτουμε έπειτα την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε έως ότου ενσωματωθούν στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση, το απλώνουμε και ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο, στους 190◦C. To ψήνουμε για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με το γλυκό βύσσινο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or
  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16