Αμερικανικό τσίζκεϊκ φούρνου

Οι Νεοϋορκέζοι είναι πολύ υπερήφανοι για αυτό το γλυκό και δεν υπάρχει diner που να μην το σερβίρει.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄-50΄

Βάση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ. πάνω σε ένα ταψί και απλώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα του μπισκότου. Το πιέζουμε με τα χέρια μας προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη και συμπαγής βάση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC και ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά.

Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Μόλις μαλακώσει το τυρί, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μία καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα. Προσθέτουμε έπειτα την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε έως ότου ενσωματωθούν στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση, το απλώνουμε και ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο, στους 190◦C. To ψήνουμε για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με το γλυκό βύσσινο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial jams sweetspoon summer fruits color colorful love
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial artistic style cremcaramel pastrychef pastrylife homemade recipe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef love charlottee forestfruits cream pink
  • Steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry hazelnut millefeuille pralina hazelnut crisp tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop white almond cream forestfruit pallas
  •      !!!! steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe
  •  650 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe today skaitvchannel lovesweets