Churros

Αυτά τα τηγανητά, ζαχαρωμένα ψωμάκια που θυμίζουν μακρόστενους λουκουμάδες, είναι δημοφιλές street food στο Μεξικό, το Περού και την Ισπανία.

ΜΕΡΙΔΕΣ4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10'
Παρασκευή20'

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι και ρίχνουμε το αυγό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ οδοντωτό στόμιο. Αν δεν έχουμε, δεν πειράζει. Θα χρησιμοποιήσουμε κουτάλι και θα φτιάξουμε στρογγυλά τσούρος, σαν λουκουμάδες.

Βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, σχηματίζουμε με το κορνέ μικρά «churros» μέσα στο τηγάνι μήκους 7 εκ. (κόβουμε τη ζύμη με ψαλίδι για να διακόψουμε τη ροή). Τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Έπειτα τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα.

TIPΕίναι κλασικό σνακ όλων των ισπανόφωνων χωρών. Στην Ισπανία το τρώνε και για πρωινό μαζί με ζεστή σοκολάτα, στην οποία βουτάνε τα churros. Αλλού τα σερβίρουν στο δρόμο σε χωνάκια.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate kumquat tv corfu
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake birthdaycake friend best color chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new corfu chocolate kumquat skai
  • steliosparliaros gillesmarchal patisseriegillesmarchal friend pastry paris greece gourdefrance goutdefrance athens
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry travel aegean aegeanairlines crew blue bluemagazine
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate vanilla gold shop pastryshop
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry limoncello lemon cream new recipe tv soon