Φλαν με κρέμα τυριού

Συνταγή από το Πουέρτο Ρίκο. Γίνεται με τυρί κρέμα, γάλα εβαπορέ και ζαχαρούχο και έχει σφιχτή υφή και γαλακτερή, γλυκιά και καραμελένια γεύση.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ35΄
ΨΗΣΙΜΟ1½ ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗτουλάχιστον 5 ώρες

Καραμέλα
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε έως ότου γίνει μια σκούρα καραμέλα. Αδειάζουμε αμέσως την καραμέλα σε ένα ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και αφήνουμε να κρυώσει και να σκληρύνει.

Κρέμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το τυρί κρέμα, τα αυγά και τα ασπράδια. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ ανακατεύοντας. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το αδειάζουμε πάνω από την παγωμένη καραμέλα. Βάζουμε το ταψί μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί, στο οποίο ρίχνουμε λίγο νερό (μπεν μαρί). Τοποθετούμε τα ταψιά στο μεσαίο ράφι του φούρνου (να είναι καλά προθερμασμένος) και ψήνουμε στους 170°C για 1½ ώρα τουλάχιστον. Αν δούμε ότι στο κέντρο είναι πολύ νερουλή η κρέμα, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά αφήνοντάς την τουλάχιστον 5 ώρες. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Shoeobsbroguesbrowncartoncrocsshoes shoeobsShoeobs1208 shoeobsshoes shoepinkshoepinkshoeShoeobs1208 shoes shoeobs shoeaddict shoeholic shoejungle shoelover
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasinspiration christmasiscoming christmascake cake white foodstyling
  •      cranberries   Tahiti
  •  !      20
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasspirit christmasrecipes newissue magazine christmascookies gingerbread
  • seminar with a greek pastryGod steliosparliaros 1 sweets selfie greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial