Φλαν με κρέμα τυριού

Συνταγή από το Πουέρτο Ρίκο. Γίνεται με τυρί κρέμα, γάλα εβαπορέ και ζαχαρούχο και έχει σφιχτή υφή και γαλακτερή, γλυκιά και καραμελένια γεύση.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ35΄
ΨΗΣΙΜΟ1½ ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗτουλάχιστον 5 ώρες

Καραμέλα
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε έως ότου γίνει μια σκούρα καραμέλα. Αδειάζουμε αμέσως την καραμέλα σε ένα ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και αφήνουμε να κρυώσει και να σκληρύνει.

Κρέμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το τυρί κρέμα, τα αυγά και τα ασπράδια. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ ανακατεύοντας. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το αδειάζουμε πάνω από την παγωμένη καραμέλα. Βάζουμε το ταψί μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί, στο οποίο ρίχνουμε λίγο νερό (μπεν μαρί). Τοποθετούμε τα ταψιά στο μεσαίο ράφι του φούρνου (να είναι καλά προθερμασμένος) και ψήνουμε στους 170°C για 1½ ώρα τουλάχιστον. Αν δούμε ότι στο κέντρο είναι πολύ νερουλή η κρέμα, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά αφήνοντάς την τουλάχιστον 5 ώρες. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16