Maple syrup pie

Μια νόστιμη τάρτα με σιρόπι σφενδαμιού, υλικό πολύ δημοφιλές στην καναδική ζαχαροπλαστική.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ35'-50'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να ενωθούν σε ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα. Έπειτα, την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χλστ. Στρώνουμε το φύλλο μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22 εκ. ή το κόβουμε σε επιμέρους δίσκους, τους οποίους στρώνουμε μέσα σε ατομικές φόρμες τάρτας. Φροντίζουμε πάντα να καλύπτονται και τα τοιχώματα από τις φόρμες και κόβουμε όση ζύμη εξέχει.

Γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το maple syrup, τα αβγά, τη βανίλια και το αλάτι. Γεμίζουμε την τάρτα (ή τις τάρτες) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 35 λεπτά (για τις ατομικές τάρτες) ή 50 λεπτά (για τη μεγάλη τάρτα), μέχρι να πήξει η γέμιση παντού εκτός από το κέντρο, όπου θα πρέπει να παραμένει λίγο υγρή.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 15 λεπτά, την πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι (αν θέλουμε) και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε την τάρτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου, με μία κουταλιά σαντιγί σε κάθε κομμάτι.

TIP

  • Επειδή η γέμιση μπορεί να χυθεί στο ψήσιμο, τοποθετούμε τις τάρτες πάνω σε ένα ταψί όση ώρα ψήνουμε, ώστε να μη λερώσουμε το φούρνο.
  • Με τα περισσεύματα της ζύμης μπορούμε να κόψουμε σχήματα της αρεσκείας μας, π.χ. αστεράκια, για να διακοσμήσουμε την επιφάνεια των γλυκών προτού τα σερβίρουμε. Αυτά θα τα ψήσουμε χωριστά, στους 170°C για 6-8 λεπτά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake forestfruits colors cream vanilla happy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe cake chocolatecake chocolatchip meltedcake gianduja hezelnut
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16