Pouding chomeur

«Η πουτίγκα του φτωχού» ονομάζεται αυτό το γλυκό που έρχεται από τον Καναδά και είναι ένα κέικ με καραμέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ30'-45'

Κέικ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος είτε τετράγωνο διαστάσεων 20 x 20 εκ. είτε στρογγυλό διαμέτρου 23 εκ. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ψησίματος, όχι πολύ βαθιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και προσθέτουμε το αβγό χτυπώντας ελαφρώς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σε δόσεις μέσα στο προηγούμενο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος που επιλέξαμε.

Σος - ψήσιμο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αδειάζουμε τη σος πάνω από το μείγμα του γλυκού.

Τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C και ψήνουμε το κέικ για 30-45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με άγλυκη σαντιγί ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate biscuit nuts
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry summer soon greece blue sea happytime
  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop