Pouding chomeur

«Η πουτίγκα του φτωχού» ονομάζεται αυτό το γλυκό που έρχεται από τον Καναδά και είναι ένα κέικ με καραμέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ30'-45'

Κέικ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος είτε τετράγωνο διαστάσεων 20 x 20 εκ. είτε στρογγυλό διαμέτρου 23 εκ. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ψησίματος, όχι πολύ βαθιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και προσθέτουμε το αβγό χτυπώντας ελαφρώς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σε δόσεις μέσα στο προηγούμενο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος που επιλέξαμε.

Σος - ψήσιμο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αδειάζουμε τη σος πάνω από το μείγμα του γλυκού.

Τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C και ψήνουμε το κέικ για 30-45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με άγλυκη σαντιγί ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cacao
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial winter snow
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial cake gold art white stamp old new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop art cake
  • steliosparliaros sweetalchemy sky happynewyear blue water waterbubble bubble streetstyle sun
  •    ! kalamata glykesalchimiesofficial sweetalchemy tvshow skaitv
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry greece sea storm clouds kalamata