Pouding chomeur

«Η πουτίγκα του φτωχού» ονομάζεται αυτό το γλυκό που έρχεται από τον Καναδά και είναι ένα κέικ με καραμέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ30'-45'

Κέικ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος είτε τετράγωνο διαστάσεων 20 x 20 εκ. είτε στρογγυλό διαμέτρου 23 εκ. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ψησίματος, όχι πολύ βαθιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και προσθέτουμε το αβγό χτυπώντας ελαφρώς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σε δόσεις μέσα στο προηγούμενο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος που επιλέξαμε.

Σος - ψήσιμο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αδειάζουμε τη σος πάνω από το μείγμα του γλυκού.

Τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C και ψήνουμε το κέικ για 30-45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με άγλυκη σαντιγί ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry love birthdaycake white pink rose
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sea greece color
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry shop chocole lab work mylife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolateday happyday mylife chocolatelife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cream pastry pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate pistachio greece oliveoil love