Pouding chomeur

«Η πουτίγκα του φτωχού» ονομάζεται αυτό το γλυκό που έρχεται από τον Καναδά και είναι ένα κέικ με καραμέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ30'-45'

Κέικ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος είτε τετράγωνο διαστάσεων 20 x 20 εκ. είτε στρογγυλό διαμέτρου 23 εκ. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ψησίματος, όχι πολύ βαθιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και προσθέτουμε το αβγό χτυπώντας ελαφρώς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σε δόσεις μέσα στο προηγούμενο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος που επιλέξαμε.

Σος - ψήσιμο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Αδειάζουμε τη σος πάνω από το μείγμα του γλυκού.

Τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C και ψήνουμε το κέικ για 30-45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με άγλυκη σαντιγί ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake forestfruits colors cream vanilla happy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe cake chocolatecake chocolatchip meltedcake gianduja hezelnut