Κρέμα από καρύδα

Ένα γλυκό από την εξωτική Ταϊλάνδη, δροσερό και πλούσιο σε γεύση.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΑΝΑΜΟΝΗ2 - 3 ώρες

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας και αρχίσει να αχνίζει έντονα, αδειάζουμε το 1/3 περίπου μέσα στο μπολ με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά και χύνουμε το μείγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, πριν σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart