Κρέμα από καρύδα

Ένα γλυκό από την εξωτική Ταϊλάνδη, δροσερό και πλούσιο σε γεύση.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΑΝΑΜΟΝΗ2 - 3 ώρες

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας και αρχίσει να αχνίζει έντονα, αδειάζουμε το 1/3 περίπου μέσα στο μπολ με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά και χύνουμε το μείγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, πριν σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Wake me up when September ends  because it means
  • Cheesecake      cheesecake   !
  •    4
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese