Κρέμα από καρύδα

Ένα γλυκό από την εξωτική Ταϊλάνδη, δροσερό και πλούσιο σε γεύση.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΑΝΑΜΟΝΗ2 - 3 ώρες

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας και αρχίσει να αχνίζει έντονα, αδειάζουμε το 1/3 περίπου μέσα στο μπολ με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά και χύνουμε το μείγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, πριν σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef chocolate ice icesweet christmas new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry pastrychop cake christmas spices pear gold happydays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop hazel cake chocolate rich tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake biscuits chocolate birthdaycake athenvoice happybirthday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry skaitv skai tv new travel newyear
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop christmas biscuits stars tree treecake