Kulfi

Ένα πολύ δημοφιλές ινδικό παγωτό, που συνήθως γαρνίρουν με φύλλο χρυσού ή ασημιού.

ΜΕΡΙΔΕΣ5-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1½ ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα και 40΄

Μερίδες: 5-6, Προετοιμασία: 1½ ώρα, Αναμονή: 1 ώρα και 40΄

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κάρδαμο. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για τουλάχιστον 1½ ώρα, ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να μείνει λιγότερο από το μισό (περίπου 750 ml.). Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Έπειτα προσθέτουμε το φιστίκι και αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή. Ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Γεμίζουμε μικρές φόρμες, τύπου κρεμ καραμελέ, και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές. Σερβίρουμε με λίγα φιστίκια Αιγίνης και βρώσιμα φύλλα ασημιού (προαιρετικά).

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini