Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σιρόπι μελιού

«Τα χείλη των εραστών». Έτσι ήταν γνωστός ο μελένιος χαλβάς στην Κωνσταντινούπολη και τον σέρβιραν με το κουτάλι σε ανάλογο σχήμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ55΄

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί και να ροδίσει ελαφρώς.

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο του σιμιγδαλιού, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι, το νερό και την κανέλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού. Αφαιρούμε τις κανέλες. Αδειάζουμε το ζεστό σιρόπι στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και δυναμώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει ο χαλβάς, να απορροφήσει τα υγρά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε σε μια φόρμα του κέικ (με την τρύπα στη μέση) και τον στρώνουμε ομοιόμορφα. Αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σερβίρουμε.

TAGS: , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings