Βερίκοκα σε σιρόπι με κάρδαμο

Ινδικό επιδόρπιο που θυμίζει κομπόστα ή γλυκό κουταλιού, πληθωρικό σε αρώματα, αφού περιέχει τζίντζερ, κανέλα και κακουλέ.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ6 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τα βερίκοκα και τα μουσκεύουμε για 4 ώρες περίπου, έως ότου μαλακώσουν τελείως. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα αρωματικά. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε περισσότερο τη φωτιά και βράζουμε για 50 λεπτά περίπου, έως ότου το σιρόπι μειωθεί στο μισό και γίνει παχύρρευστο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το γλυκό (περίπου 2 ώρες). Μοιράζουμε σε 4 μπολ και σε κάθε ένα κολλάμε από ένα φύλλο χρυσού στην επιφάνεια (αφαιρώντας το χαρτί πάνω στο οποίο είναι κολλημένο).

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe brownie chocolate darkchocolate dessert warm serve
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros watermelon ice icecube summer taste fruit summerfruit
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired