Βερίκοκα σε σιρόπι με κάρδαμο

Ινδικό επιδόρπιο που θυμίζει κομπόστα ή γλυκό κουταλιού, πληθωρικό σε αρώματα, αφού περιέχει τζίντζερ, κανέλα και κακουλέ.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ6 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τα βερίκοκα και τα μουσκεύουμε για 4 ώρες περίπου, έως ότου μαλακώσουν τελείως. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα αρωματικά. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε περισσότερο τη φωτιά και βράζουμε για 50 λεπτά περίπου, έως ότου το σιρόπι μειωθεί στο μισό και γίνει παχύρρευστο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το γλυκό (περίπου 2 ώρες). Μοιράζουμε σε 4 μπολ και σε κάθε ένα κολλάμε από ένα φύλλο χρυσού στην επιφάνεια (αφαιρώντας το χαρτί πάνω στο οποίο είναι κολλημένο).

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new