Βερίκοκα σε σιρόπι με κάρδαμο

Ινδικό επιδόρπιο που θυμίζει κομπόστα ή γλυκό κουταλιού, πληθωρικό σε αρώματα, αφού περιέχει τζίντζερ, κανέλα και κακουλέ.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ6 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τα βερίκοκα και τα μουσκεύουμε για 4 ώρες περίπου, έως ότου μαλακώσουν τελείως. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα αρωματικά. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε περισσότερο τη φωτιά και βράζουμε για 50 λεπτά περίπου, έως ότου το σιρόπι μειωθεί στο μισό και γίνει παχύρρευστο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το γλυκό (περίπου 2 ώρες). Μοιράζουμε σε 4 μπολ και σε κάθε ένα κολλάμε από ένα φύλλο χρυσού στην επιφάνεια (αφαιρώντας το χαρτί πάνω στο οποίο είναι κολλημένο).

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  •    4