Βερίκοκα σε σιρόπι με κάρδαμο

Ινδικό επιδόρπιο που θυμίζει κομπόστα ή γλυκό κουταλιού, πληθωρικό σε αρώματα, αφού περιέχει τζίντζερ, κανέλα και κακουλέ.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ6 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τα βερίκοκα και τα μουσκεύουμε για 4 ώρες περίπου, έως ότου μαλακώσουν τελείως. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα αρωματικά. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε περισσότερο τη φωτιά και βράζουμε για 50 λεπτά περίπου, έως ότου το σιρόπι μειωθεί στο μισό και γίνει παχύρρευστο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το γλυκό (περίπου 2 ώρες). Μοιράζουμε σε 4 μπολ και σε κάθε ένα κολλάμε από ένα φύλλο χρυσού στην επιφάνεια (αφαιρώντας το χαρτί πάνω στο οποίο είναι κολλημένο).

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake icecream fruit vanilla almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate fasting peanut peanutbutter new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife