Carrot halwa - Χαλβάς από καρότο

Πλούσιο ινδικό γλυκό με καρότα, γάλα και άφθονο βούτυρο.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
Προετοιμασία-Παρασκευή50΄

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το τριμμένο καρότο και το κάρδαμο. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε περιοδικά, έως ότου το καρότο μαλακώσει και απομείνει ελάχιστο γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και όταν λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό και συνοδεύουμε με παγωτό ή άγλυκη κρέμα σαντιγί.

TIPΤο ινδικό βούτυρο ghee μπορούμε να το προμηθευτούμε σε καταστήματα με ινδικά προϊόντα που βρίσκονται στην κεντρική αγορά στην οδό Σωκράτους. Είναι βούτυρο αγελάδος διαυγασμένο δηλαδή έχει διαχωριστεί από το νερό του. Το πλησιέστερο σε αυτό είναι το δικό μας βούτυρο γάλακτος που πωλείται στο βάζο και αποτελείται από καθαρό λίπος ή το γαλλικό clarifié.
TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry valrhona chocolate friend alainchartier valrhonafrance tainlhermitage
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white