Carrot halwa - Χαλβάς από καρότο

Πλούσιο ινδικό γλυκό με καρότα, γάλα και άφθονο βούτυρο.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
Προετοιμασία-Παρασκευή50΄

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το τριμμένο καρότο και το κάρδαμο. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε περιοδικά, έως ότου το καρότο μαλακώσει και απομείνει ελάχιστο γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και όταν λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό και συνοδεύουμε με παγωτό ή άγλυκη κρέμα σαντιγί.

TIPΤο ινδικό βούτυρο ghee μπορούμε να το προμηθευτούμε σε καταστήματα με ινδικά προϊόντα που βρίσκονται στην κεντρική αγορά στην οδό Σωκράτους. Είναι βούτυρο αγελάδος διαυγασμένο δηλαδή έχει διαχωριστεί από το νερό του. Το πλησιέστερο σε αυτό είναι το δικό μας βούτυρο γάλακτος που πωλείται στο βάζο και αποτελείται από καθαρό λίπος ή το γαλλικό clarifié.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte