Carrot halwa - Χαλβάς από καρότο

Πλούσιο ινδικό γλυκό με καρότα, γάλα και άφθονο βούτυρο.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
Προετοιμασία-Παρασκευή50΄

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το τριμμένο καρότο και το κάρδαμο. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε περιοδικά, έως ότου το καρότο μαλακώσει και απομείνει ελάχιστο γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και όταν λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό και συνοδεύουμε με παγωτό ή άγλυκη κρέμα σαντιγί.

TIPΤο ινδικό βούτυρο ghee μπορούμε να το προμηθευτούμε σε καταστήματα με ινδικά προϊόντα που βρίσκονται στην κεντρική αγορά στην οδό Σωκράτους. Είναι βούτυρο αγελάδος διαυγασμένο δηλαδή έχει διαχωριστεί από το νερό του. Το πλησιέστερο σε αυτό είναι το δικό μας βούτυρο γάλακτος που πωλείται στο βάζο και αποτελείται από καθαρό λίπος ή το γαλλικό clarifié.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart