Αυστριακή καρυδόπιτα

Αυτή η συνταγή δεν μοιάζει με την ελληνική, καθώς δεν περιέχει σιρόπι, ενώ μαζί με τα καρύδια χρησιμοποιεί και αμύγδαλα.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ50΄

Χτυπάμε τους κρόκους με τα ¾ από τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το κακάο και αδειάζουμε στο μείγμα στους κρόκους. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.

Χτυπάμε στο μίξερ (αφού το καθαρίσουμε και το σκουπίσουμε πολύ καλά, για να μην έχει ίχνος υγρασίας) τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe cake chocolatecake chocolatchip meltedcake gianduja hezelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake forestfruits colors cream vanilla happy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy