Αυστριακή καρυδόπιτα

Αυτή η συνταγή δεν μοιάζει με την ελληνική, καθώς δεν περιέχει σιρόπι, ενώ μαζί με τα καρύδια χρησιμοποιεί και αμύγδαλα.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ50΄

Χτυπάμε τους κρόκους με τα ¾ από τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το κακάο και αδειάζουμε στο μείγμα στους κρόκους. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.

Χτυπάμε στο μίξερ (αφού το καθαρίσουμε και το σκουπίσουμε πολύ καλά, για να μην έχει ίχνος υγρασίας) τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry summer soon greece blue sea happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate biscuit nuts
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer