Black Forest

Η διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια παίρνει το όνομά της από το ομώνυμο οροπέδιο στα νοτιοδυτικά της χώρας. H περιοχή φημίζεται για το απόσταγμα κερασιού kirsch

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα (για τη βάση)

Βάση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν πολύ καλά και αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (ακόμη καλύτερα για 1 νύχτα). Το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ισόπαχους δίσκους.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κιρς.

Κεράσια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρης και τα κεράσια. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 20 γρ. ζάχαρης με την πηκτίνη και τα ρίχνουμε στα κεράσια που βράζουν. Βράζουμε για άλλα 3 λεπτά, προσθέτουμε το κιρς και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το κιρς μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Συναρμολόγηση
Βρέχουμε με σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε επάνω τα κεράσια, τα καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι της βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και απλώνουμε επάνω τα ¾ από τη σαντιγί. Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι της βάσης το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Γαρνίρουμε την τούρτα με το τρίμμα σοκολάτας.

TIPΜπορούμε να γαρνίρουμε με καραμελωμένα βύσσινα ή κεράσια.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019