Black Forest

Η διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια παίρνει το όνομά της από το ομώνυμο οροπέδιο στα νοτιοδυτικά της χώρας. H περιοχή φημίζεται για το απόσταγμα κερασιού kirsch

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα (για τη βάση)

Βάση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν πολύ καλά και αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (ακόμη καλύτερα για 1 νύχτα). Το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ισόπαχους δίσκους.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κιρς.

Κεράσια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρης και τα κεράσια. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 20 γρ. ζάχαρης με την πηκτίνη και τα ρίχνουμε στα κεράσια που βράζουν. Βράζουμε για άλλα 3 λεπτά, προσθέτουμε το κιρς και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το κιρς μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Συναρμολόγηση
Βρέχουμε με σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε επάνω τα κεράσια, τα καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι της βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και απλώνουμε επάνω τα ¾ από τη σαντιγί. Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι της βάσης το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Γαρνίρουμε την τούρτα με το τρίμμα σοκολάτας.

TIPΜπορούμε να γαρνίρουμε με καραμελωμένα βύσσινα ή κεράσια.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart