Black Forest

Η διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια παίρνει το όνομά της από το ομώνυμο οροπέδιο στα νοτιοδυτικά της χώρας. H περιοχή φημίζεται για το απόσταγμα κερασιού kirsch

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα (για τη βάση)

Βάση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν πολύ καλά και αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (ακόμη καλύτερα για 1 νύχτα). Το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ισόπαχους δίσκους.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κιρς.

Κεράσια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρης και τα κεράσια. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 20 γρ. ζάχαρης με την πηκτίνη και τα ρίχνουμε στα κεράσια που βράζουν. Βράζουμε για άλλα 3 λεπτά, προσθέτουμε το κιρς και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το κιρς μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Συναρμολόγηση
Βρέχουμε με σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε επάνω τα κεράσια, τα καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι της βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και απλώνουμε επάνω τα ¾ από τη σαντιγί. Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι της βάσης το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Γαρνίρουμε την τούρτα με το τρίμμα σοκολάτας.

TIPΜπορούμε να γαρνίρουμε με καραμελωμένα βύσσινα ή κεράσια.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes traditional submarine upobruxio mastic coldwater
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sunset happytime orangecolors cool sea summer happyhour
  • steliosparliaros blue blueisthecolor colorful summer passion travel love inspiration dream
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatecake icecream pistachio caramelnuts dessert
  • Steliosparliaros glykesalchimiesofficial summer sea sky blue shadesofblue blue horizon calm
  • TheScandal      hotweather summertime icecreamlover lemonpie