Blanc Manger

Μια λευκή κρέμα με μεσαιωνικές καταβολές. Γίνεται με γάλα και αμύγδαλα και πήζει με ζελατίνη, έτσι ώστε να μπορεί να ξεφορμαριστεί και να σταθεί καμαρωτή στην πιατέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ1 βράδυ + 5 ώρες

Αλέθουµε στο µπλέντερ τα αµύγδαλα και τα πικραµύγδαλα µέχρι να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνουµε το γάλα. Μόλις βράσει, το αδειάζουµε στο µπλέντερ. Συνεχίζουμε το χτύπηµα για άλλο 1 λεπτό. Αδειάζουμε σε ένα µπολ, σκεπάζουµε και αφήνουµε για 1 βράδυ.

Την επόµενη µέρα αδειάζουμε το μείγμα (μαζί με τα υγρά του) σε ένα κοµµάτι τουλπάνι που έχουµε στρώσει σε ένα µεγάλο µπολ. Σφίγγουµε το τουλπάνι σε πουγκί και το στύβουµε πάρα πολύ καλά, µέχρι τα αμύγδαλα να βγάλουν στο µπολ όλα τα υγρά τους (το «γάλα» τους).

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα από τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Παράλληλα, µουλιάζουµε τις ζελατίνες σε ένα µπολ µε κρύο νερό, µέχρι να µαλακώσουν. Όταν το µείγµα είναι έτοιµο να πάρει βράση, αποσύρουµε από τη φωτιά. Στύβουµε τις ζελατίνες και τις ρίχνουµε στο µείγµα της κατσαρόλας. Ανακατεύουµε καλά µέχρι αρχικά να λιώσει η ζελατίνη και η θερµοκρασία του µείγµατος να πέσει στους 35°-40°C, δηλαδή να το νιώθουµε στα χείλη µας ζεστό, όχι καυτό. Προσθέτουµε τότε την παχύρρευστη κρέµα γάλακτος και το ποτό και ανακατεύουµε απαλά.

Αδειάζουµε το µείγµα σε φόρµα του κέικ ή άλλη εντυπωσιακή φόρµα όπως της σαρλότ και βάζουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, µέχρι η κρέµα να σφίξει.

Για να ξεφορµάρουµε την κρέµα, βυθίζουµε προσεκτικά τη φόρµα σε πολύ ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και την αναποδογυρίζουµε σε πιατέλα. Γαρνίρουµε µε φρούτα εποχής.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry summer soon greece blue sea happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate biscuit nuts
  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist