Κρεμ μπριλέ

Η κορυφαία γαλλική κρέμα είναι πεντανόστιμη μέσα στην απλότητά της.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 20΄

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με τους σπόρους και το κλωναράκι της βανίλιας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη με μια κουτάλα. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας αλλά πριν πάρει βράση, το αδειάζουμε στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας. Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ, κατά προτίμηση πλατιά και ρηχά – φροντίζουμε η κρέμα να μην υπερβαίνει σε πάχος τα 2 εκ., ώστε να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το ψήσιμο. Βάζουμε τα μπολ σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε λίγο νερό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C-170°C και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, αναλόγως το φούρνο. Οι κρέμες πρέπει να βγουν ελαφρώς «τρεμουλιαστές», όχι πολύ σφιχτές. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τις βάζουμε στο ψυγείο όπου και τις διατηρούμε μέχρι να σερβίρουμε.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια κάθε κρέμας με καστανή και λευκή ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καψαλίζουμε τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα. Το ίδιο μπορούμε να πετύχουμε και στο γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία, όμως πολύ προσεκτικά για να μην αρπάξει η ζάχαρη. Σερβίρουμε αμέσως επειδή αν περιμένουμε θα πανιάσει η κρούστα από την υγρασία της κρέμας.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER