Κέικ βουτύρου από την Ολλανδία

Γνωστό ως boterkoek, είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό ολλανδικό γλυκό της εργατικής τάξης, η οποία το εκτιμούσε γιατί ήταν βουτυράτο, πλούσιο και χορταστικό.

Κομμάτια9
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240° C (θέλει πολύ υψηλή θερμοκρασία). Χτυπάμε στο μίξερ, κατά προτίμηση με το φτερό, το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια τετράγωνη φόρμα ή τσέρκι με διαστάσεις περίπου 20 x 20 εκ. (δεν χρειάζεται βουτύρωμα και αλεύρωμα). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στρογγυλή φόρμα ή ταψί με περίπου 20-22 εκ. διάμετρο. Το γλυκό μας θα πρέπει να έχει πάχος 2-3 εκ. Χαράζουμε διαγώνιες γραμμές στην επιφάνεια με ένα μαχαίρι. Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε το γλυκό. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά (όταν το βγάλουμε, μοιάζει μαλακό και υγρό, αλλά όταν κρυώνει, παγώνει το βούτυρο που περιέχει και στερεοποιείται). Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια, γιατί είναι ένα πολύ χορταστικό, βουτυρένιο κέικ. Διατηρείται εκτός ψυγείου.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •      !!!! steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe
  • Steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry hazelnut millefeuille pralina hazelnut crisp tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial artistic style cremcaramel pastrychef pastrylife homemade recipe
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe newissue tribute france sweet dessert charlotte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop white almond cream forestfruit pallas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrychef pastrylife pastryshop love opera classic coffee
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart almond cream pear summer lovepastry