Κέικ βουτύρου από την Ολλανδία

Γνωστό ως boterkoek, είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό ολλανδικό γλυκό της εργατικής τάξης, η οποία το εκτιμούσε γιατί ήταν βουτυράτο, πλούσιο και χορταστικό.

Κομμάτια9
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ15΄

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240° C (θέλει πολύ υψηλή θερμοκρασία). Χτυπάμε στο μίξερ, κατά προτίμηση με το φτερό, το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια τετράγωνη φόρμα ή τσέρκι με διαστάσεις περίπου 20 x 20 εκ. (δεν χρειάζεται βουτύρωμα και αλεύρωμα). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στρογγυλή φόρμα ή ταψί με περίπου 20-22 εκ. διάμετρο. Το γλυκό μας θα πρέπει να έχει πάχος 2-3 εκ. Χαράζουμε διαγώνιες γραμμές στην επιφάνεια με ένα μαχαίρι. Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε το γλυκό. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά (όταν το βγάλουμε, μοιάζει μαλακό και υγρό, αλλά όταν κρυώνει, παγώνει το βούτυρο που περιέχει και στερεοποιείται). Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια, γιατί είναι ένα πολύ χορταστικό, βουτυρένιο κέικ. Διατηρείται εκτός ψυγείου.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16