Leche frita

Στην Ισπανία -όπου αγαπούν πολύ τα τηγανητά- φτιάχνουν και αυτή τη νόστιμη τηγανητή κρέμα.

Κομμάτια16
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
Τηγάνισμα15΄
ΑΝΑΜΟΝΗ4 ώρες

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το κλωναράκι βανίλιας και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά έως ότου αρχίσει να βράζει το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.

Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έως ότου ροδίσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του ζεστού γάλακτος. Ανακατεύουμε και επαναφέρουμε στη φωτιά έως ότου η κρέμα σφίξει αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα τετράγωνο ταψί περίπου 18x18 εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον έως ότου κρυώσει και σταθεροποιηθεί. Έπειτα κόβουμε σε περίπου 16 τετράγωνα κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε άφθονο αραβοσιτέλαιο (θα κάνουμε βαθύ τηγάνισμα) και το αφήνουμε να κάψει. Βουτάμε τα κομμάτια της κρέμας πρώτα στο χτυπημένο αυγό και έπειτα από την τριμμένη φρυγανιά γυρνώντας τα να καλυφθούν από όλες τις μεριές και τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και βουτάμε τα στραγγισμένα κομμάτια. Σερβίρουμε ζεστά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  •    4